Omgeving

Wie Veluwe zegt, denkt aan bossen en heide, ruimte en rust. De Veluwe is echter veel meer. Het is ook uiterwaarden en landbouw, heuvels, valleien, historische stadjes en gezellige vakantiedorpen, de Randmeren en de bijzondere attracties. Fietsen en wandelen zijn verreweg de populairste manieren van actief bezig zijn op de Veluwe. Maar ook paardrijden, golfen en de vele watersporten op de rivieren, meren en plassen zijn geliefde activiteiten op de Veluwe.   Het Prinsenpark, één van de mooiste parken van de Veluwe, is het gehele jaar door geopend en bevindt zich midden in de natuur.  De ruime kavels, die veel  privacy bieden, zijn te huur. Kijk gerust rond op de site en proef de sfeer van dit rustige park op het mooiste stukje van de Veluwe.

Ligging

Het Prinsenpark bevindt zich aan de rand van het dorp Putten. Omdat Putten dichtbij het midden van Nederland ligt, is zij vanuit alle richtingen goed te bereiken. Putten heeft nog het knusse van een klein dorp, maar in het gezellige centrum vindt u alle winkels die u nodig heeft: diverse (kinder)kledingwinkels, schoenenwinkels, een warenhuis, div. boekhandels, lederwaren-winkels,  telefoonwinkels, drogisterijen, sportartikelenwinkels, noem maar op. Maar mocht u daar toch nog niet slagen, dan bent u binnen een klein half uurtje in Harderwijk, Amersfoort of Apeldoorn.

Bos

Het Prinsenpark ligt op 1,5 km. van het dorp Putten op het mooiste plekje van de Veluwe, op loopafstand van de bossen. Als u van wandelen en/of fietsen houdt, is dit de perfecte plek voor u: door het uitgebreide netwerk van wandel- en fietspaden raakt u niet snel uitgekeken op de omgeving.
U kunt heerlijk uren in de wandelen in het Putterbos of het Speulder- en Sprielderbos, of een leuke fietsroute uitkiezen naar bijvoorbeeld de dorpen Putten (1,5 km), Garderen (7 km.), Ermelo (7,5 km.) of Nijkerk (12 km.). Of wat dacht u van een fietstochtje naar het Veluwemeer?

Water

Het prinsenpark bevindt zich een paar kilometer van het Veluwemeer. Daar kunt u op bijvoorbeeld strand Nulde genieten van zon, water en strand. Ook kunt u kiezen voor het Flevostrand, waar u prima kunt vissen, zeilen of een rondvaart maken naar bijvoorbeeld het vestingstadje Elburg.

Heide

Ook een mooi plekje voor natuurliefhebbers is de Ermelose heide. Fietsend of wandelend kunt u genieten van het schitterende paarse heideschoon. Tal van broedvogels en andere dieren, waaronder diverse zeldzame soorten zijn hier te bewonderen. De Ermelose heide wordt begraasd door schapen. Bij de schaapskooi en het bezoekerscentrum kunt u er  meer over te weten komen.
Maar ook cultuurhistorisch is de Ermelose heide interessant. Enkele tientallen grafheuvels en de contouren van een marskamp uit de romeinse tijd zijn nog in het landschap te herkennen.

Cultuur

Maar op het gebied van cultuur is er meer te beleven. Het landgoed Oldenaller is het bezichtigen waard. Bij museumboerderij Mariahoeve, dat zich in het buitengebied van Putten bevindt, waant u zich echt in vroeger tijden; er bevindt zich hier ook een theeschenkerij.
Het prachtige landgoed Schovenhorst is ook heel bijzonder, met zijn theetuin en vrij toegankelijke bomentuin. Op dit landgoed treft u tevens het museum “De tien malen” aan en vanuit de bostoren heeft u een schitterend uitzicht op de Veluwe en de kroon van het bos. Op dit landgoed worden in de zomermaanden wel openluchtconcerten en toneelvoorstellingen vertoond.

Het Kröler-Müller Museum, het nationale park de Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland.

Maar ook cultuurhistorisch is de Ermelose heide interessant. Enkele tientallen grafheuvels en de contouren van een marskamp uit de romeinse tijd zijn nog in het landschap te herkennen.

Restaurants

In het dorp Putten bevinden zich diverse restaurants, waar u (‘szomers heerlijk op een terrasje) kunt genieten van een drankje of een hapje, maar ook heerlijk kunt dineren. In de gezellige dorpsstraat zijn er genoeg locaties om uit te kiezen.U kunt daar bijvoorbeeld Mexicaans, Amerikaans, Italiaans of Hollands eten. Bent u bereid een kwartiertje te rijden voor een aparte locatie, dan zou u kunnen kiezen voor het restaurant bij strand Nulde, waar u een schitterend uitzicht heeft over het Veluwemeer of voor restaurant “Boshuis Drie”, een tot restaurant omgebouwde boerderij uit 1765.Het prachtige landgoed Schovenhorst is ook heel bijzonder, met zijn theetuin en vrij toegankelijke bomentuin. Op dit landgoed treft u tevens het museum “De tien malen” aan en vanuit de bostoren heeft u een schitterend uitzicht op de Veluwe en de kroon van het bos. Op dit landgoed worden in de zomermaanden wel openluchtconcerten en toneelvoorstellingen vertoond.

Het Kröler-Müller Museum, het nationale park de Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland.

Maar ook cultuurhistorisch is de Ermelose heide interessant. Enkele tientallen grafheuvels en de contouren van een marskamp uit de romeinse tijd zijn nog in het landschap te herkennen.

Activiteit

In de omgeving van Het Prinsenpark is zomers van alles te doen.

Een greep uit de vaste items:
 • Waterrecreatie (bijv. boottochtje) op het Veluwemeer
 • Bessenplukkerij
 • Zwembad “Het bosbad”
 • Huifkartochtjes
 • Diverse markten (eiermarkt, Oud-Veluwse markt, markten Puttens Historisch Genootschap,
 • Rommelmarkt, kleindierenmarkt, boekenmarkt, Antiekmarkt), braderieën

En nog veel meer…..

 • Zomerfeesten
 • Paardendagen
 • Open lucht toneelvoorstelling (landgoed Schovenhorst)
 • Div. voorstellingen in theater “Stroud” (Putten)
 • Midgetgolf
 • Sauna